Cum functioneaza fotocelula

Panourile solare beneficiaza in prezent de o popularitate maxima mai ales in randul persoanelor care locuiesc la casa si nu au posibilitatea de a incalzi apa sau de a obtine curent la o sursa apropiata, iar daca nu beneficiezi de aceste conditii e clar ca apar multe nemultumiri si daca beneficieizi de ele si sunt foarte constisitoare de asemenea.

Unii oamenii aleg panourile solare numai pentru a reduce costurile la facturi, iar aici vorbim despre apa, gaz, curent electric, iar altii aleg panourile solare pentru a trai intr-un mediu cu mult mai putina poluare si cu un consum mai ridicat de bio - energie care poate sa creeze un mediu mult mai sanatos pentru cei mici cat si pentru cei mai mari. Ca sa putem beneficia de toate avantajele energiei solare trebuie sa stim in prima faza ce inseamna si cum functioneaza fotocelula, un instrument de lucru atat de mic incat ni s-ar parea ca este imposibil ca ea sa ne ajute intr-un anume fel sau sa poata face ceva cu adevarat. Principiul de functionare este destul de simplu, deoarece fotocelula face exact ceea ce numele sau spune si anume capteaza lumina sau fotografiaza lumina. De aici  - ceea ce se intampla cu aceasta lumina este mai complicat insa nu departe de intelegerea comuna. Prin intermediul unei agitatii de talie minuscula, lumina captata se transforma in energie electrica. Fotocelula reprezinta cea mai mica parte din ansamblul unui panou solar, insa este si cea fara de care nimic nu s-ar intampla la nivel mai complex.

Asadar, atunci cand vorbim despre sisteme complexe de panouri solare nu trebuie sa uitam sa luam in calcul toate componentele, deoarece acest lucru ne poate ajuta sa ne cream singuri confortul in caminul nostru si sa ne folosim desigur si de tot ceea ce mediul inconjurator ne poate oferi intr-o maniera gratuita si neconditionata.