Intrebari pe care ti le-ai pus de multe ori si raspunsurile surprinzatoare

De ce store-urile au un jet puternic de aer la intrare? La intrarea in mall sau in store esti lovit de un zid de aer sau de un jet puternic de aer. Nu, nu incearca patronii sa va racoreasca putin. Practica aerului impins cu putere catre clientii care intra in magazine e raspandita si vizibila in multe cladiri, inclusiv restaurante, fabrici. Are mai multe intrebuintari, insa cea principala este sa nu lase aerul sa intre sau sa iasa din cladire pentru a mentine temperatura constanta. Jetul de aer e folosit pentru a tine aerul rece in afara magazinului pe perioada iernii si sa previna scaparile de aer rece vara.

Cand usile trebuie sa ramana deschise tot timpul aceasta practica da rezultate foarte bune. Usile cu aer sunt deosebit de utile si atunci cand se vrea alungarea mustelor si tantarilor care se intreaba pe cine sa mai zapaceasca-aerul puternic nu se permite sa zboare inauntru. Ce cauzeaza „fluturii in stomac”? Toata lumea a simtit macar o data senzatia de fluturi in stomac. Reactia poate aparea cand esti nervos, speriat sau cand trebuie sa mergi la prima ta intalnire cu o fata sau un baiat, depinde de sexul tau. Emotii diferite pot cauza senzatii si schimbari fizice in stomac datorita axei creier-intestinte. Sentimentele din creier, cum ar fi frica sau incitarea, nerabdarea, sunt interpretate ca stres si activeaza sistemul de aparare al corpului.

Adrenalina devine imediat in excces in tot corpul, circulatia sanguina la nivelul inimii se accelereaza, la fel la nivelul muschilor si plamanilor-organismul ne spune sa luam atitudine sau sa plecam. Cu putin sange ramas in organism, organele celelalte nu prea mai au asa de mult la dispozitie, ca de exemplu intestinele, ceea ce determina senzatia de greata.