Pentru ce se foloseste un rezervor tampon?

Instalatia de alimentare cu apa in cazul caselor ridica probleme diferite fata de instalatia sanitara de la bloc. Daca pentru apartamentele de bloc instalatia sanitara este racordata la reteaua publica de apa, aceasta nereprezentand niciun fel de probleme pentru utilizatorii casnici, nici din punct de vedere al presiunii nici din punct de vedere al calitatii apei, nici din alte puncte de vedere, cand vorbim despre case construite fie in zone rezidentiale, fie in zone rurale mai vechi sau mai noi, alimentarea cu apa pune destule probleme. Prima dintre acestea este aceea a retelei de apa si a canalizarii insuficient extinse.

Ceea ce face ca locuitorii din aceste zone sa fie nevoiti sa gasesca solutii pentru alimentarea cu apa, respectiv surse proprii. Hidroforul este cea mai populara dintre aceste solutii, fiind extrem de intalnit in multe gospodarii amplasate in zone ce nu sunt racordate la reteaua de apa. Hidroforul alimenteaza casa cu apa din put cu ajutorul mecanismului sau, o pompeaza si in acelasi timp o filtreaza nepermitand ramanerea impuritatilor in apa de consum. Hidrofoarele sunt prevazute si cu rezervoare tampon pentru apa, cu o perna de aer care regleaza presiunea apei si in plus protejeaza electropompa, reducand numarul de porniri si opriri automate ale acesteia si elimina „loviturile de berbec”- respectiv oscilatiile de presiune care pot dauna pompei. In plus, un numar redus de porniri si opriri ale pompei inseamna un consum redus de energie electrica, ceea ce atrage economie la factura de curent.

Rezervoarele pentru hidrofor pot avea mai multe capacitati, in functie de suprafata casei sau de destinatia cladirii pentru care se utilizeaza. Mai multe variante de vase pentru hidrofor sau rezervoare tampon, cu capacitati diferite, pot fi gasite la shop-einstal.ro. Preturile sunt printre cele mai bune de pe piata, iar calitatea garantata, si de asemenea oferta foarte variata.